Producenci

OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY 200 ML

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 10,00 zł 10.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: -
Kod produktu: 89D9-34765_20170625172531

Opis

OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANYNierafinowany

100% Olej Kokosowy EXTRA VIRGIN jest tłoczony na zimno. Posiada charakterystyczna dla kokosa wspaniały smak i zapach. Olej nieoczyszczony zachowuje występujące w nim naturalne witaminy i minerały.

SKŁAD:

Tłuszcze nasycone - 91 % w tym: 

kw. laurynowy - 48 % 

kw. mirystynowy - 18 % 

kw. palmitynowy - 9 % 

kw. kaprylowy - 7 % 

kw. kaprynowy - 6% 

kw. stearynowy - 3 % 

Tłuszcze nienasycone - 9 % w tym: 

jednonienasycone - 7 % ( kw. oleinowy Omega-9 - 7 % 

wielonienasycone - 2 % ( kw. linolowy Omega-6 - 2 % 

 

Olej kokosowy Extra Virgin w ok. 90% składa się z tłuszczów nasyconych. W przeciwieństwie do tłuszczów pochodzenia zwierzęcego są to tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha, które organizm człowieka przekształca bezpośrednio w energię a nie magazynuje w postaci złogów lub zapasów tłuszczu.

 

Jednym z najważniejszych kw. występujących w oleju Extra Virgin jest kw. laurynowy. Cechuje się on wspomaganiem układu immunologicznego. Kw. laurynowy występuje także w mleku matki. Dodatkowo olej kokosowy Extra Virgin zawiera takie witaminy jak: A, B, i C oraz minerały: wapń, fosfor oraz potas.

 

Z uwagi na swoje bogactwo w naturalne składniki olej kokosowy Extra Virgin znalazł też zastosowanie w kosmetyce. Z powodzeniem może być używany jako krem dla cery suchej, odwodnionej, zmęczonej oraz dojrzałej. Olej kokosowy jest bardzo często stosowany jako "odżywka" dla włosów.

 

Olej kokosowy Extra Virgin idealnie nadaje się także do pielęgnacji całego ciała - nawilża, łagodzi oraz niweluje objawy swędzącej, podrażnionej skóry.

 

Olej kokosowy Extra Virgin w temperaturze powyżej 25 stopni zmienia swoją konsystencję na płynną - w żaden sposób nie obniża to jego wartości odżywczych oraz właściwości kosmetycznych. Jest to naturalne "zachowanie" - po obniżeniu temperatury olej powraca do stałej konsystencji.



Właściwości i zastosowanie:

Wspomaga układ immunologiczny

Zawiera witaminę A, B i C

Zawiera minerały takie jak: potas, fosfor i wapń

Jest trwały i stabilny termicznie

Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania, smażenia oraz pieczenia

Stosowany jako krem doskonale nawilża i pielęgnuje skórę

Odżywka do włosów

 

Sposób użycia:

Dorosłym zaleca się dawkowanie 3-4 łyżek oleju

Najlepiej przyjmować go w trakcie posiłu - wtedy najlepiej się wchłania w organizm

Do smażenia używać identycznie jak tradycyjnych tłuszczów

Do celów kosmetycznych należy nanieść olej Extra Virgin na skórę i delikatnie wmasować

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl